ГПУ візьметься за Фірташа через облгази та хімзаводи

Середа, 10 жовтня 2018, 13:52
 

Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував резонансні дії стосовно бізнесмена Дмитра Фірташа, який п'ятий рік очікує в Австрії рішення про екстрадицію в США, і підприємств в Україні, що належать йому.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У пана Фірташа в найближчі місяці будуть добрі для нас повідомлення з органів прокуратури. Це стосуватиметься і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території", - сказав Луценко.

"Якщо говорити відверто, чекаю остаточних висновків експертиз. Як тільки вони будуть, будуть і підозри, і накладені арешти, і інші резонансні дії", - додав генпрокурор.

Реклама:

За його словами, нахабство, з яким Фірташ звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшла будь-які межі.

"А це означає, що ця справа лежить у мене в найближчій до моєї правої руки стопці", - підкреслив Луценко.

Він зазначив, що прокуратура неодноразово намагалася перешкодити поставкам української сировини на підприємства Фірташа в Криму, проте реалізувати це на практиці заважають суди, рішеннями яких систематично знімаються арешти з родовищ.

"Періодично ми отримуємо такі рішення, починаємо все знову: знову накладаємо арешти, знову їх скасовують ... Це досить рутинна робота", - констатував генпрокурор.

Як відомо, 24 лютого 2017 року суд у Відні звільнив олігарха Дмитра Фірташа під раніше внесену заставу в 125 мільйонів євро.

Екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа домагаються Іспанія, де його звинувачують у відмиванні грошей, та США, які  звинувачують Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом.

21 лютого Вищий земельний суд Відня дав добро на екстрадицію Фірташа в США.

Остаточне рішення про екстрадицію приймає федеральний міністр юстиції.

Захист Фірташа оскаржує рішення суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: