Російського хакера екстрадували в США, йому загрожує до 30 років

Неділя, 9 вересня 2018, 13:15

У США екстрадовано громадянина Росії, якого звинувачують в скоєнні кібератак на американські компанії.

Про це пише "Голос Америки".

Згідно з повідомленням Секретної служби США, яка діяла спільно з ФБР і органами Прокуратури, 35-річний мешканець Москви Андрій Тюрін екстрадований з Грузії. Раніше Тюрін був арештований владою Грузії за запитом США.

Заступник директора ФБР Вільям Суїнні заявив: "Андрій Тюрін підозрюється в тому, що протягом тривалого часу намагався зламати комп'ютерні системи фінансових інститутів і публікаторів фінансових новин".

Реклама:

"Серед інкримінованих йому злочинів - найбільша в історії США крадіжка особистих даних споживачів у американського фінансового інституту", - додав він.

За даними слідства, приблизно з 2012 року по середину 2015 року Тюрін проводив хакерські атаки на американські компанії, в тому числі, викравши особисті дані понад 100 млн осіб.

Тюрін діяв в складі злочинної групи, три інших члена якої перебували в Ізраїлі. Двоє з них були арештовані владою Ізраїлю в 2015 році і екстрадовані в США в 2016-м, третій заарештований владою США в 2016-м.

У разі визнання винним, Тюрін може бути засуджений до тривалого терміну ув'язнення і провести за гратами до 30 років.

Раніше повідомлялося, що угруповання хакерів та біржових трейдерів з Росії, США, України та інших країн заробили понад 100 млн доларів завдяки злому внутрішніх серверів фінансових новинних агентств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: