ДТЕК Ахметова хоче видобувати 2 мільярди кубів газу в рік

Неділя, 9 вересня 2018, 11:04

Компанія "ДТЕК Нафтогаз" планує збільшити видобуток газу з 1,6 млрд кубометрів в 2018 році до 2 млрд кубометрів в 2022 році.

Про це повідомив гендиректор компанії Максим Тимченко журналістам в Полтавській області в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це на існуючих родовищах. І є оптимізм, що протягом трьох-чотирьох років ми зможемо досягти (обсягів видобутку - Ред.) 2 млрд кубометрів газу", - сказав він.

Крім того, ДТЕК планує брати участь в майбутніх аукціонах Держгеонадр з продажу спеціальних дозволів.

Реклама:

"Я сподіваюся, стратегічні плани, технологічні та інноваційні рішення, які ми сьогодні формуємо, дозволять нам досягти цього рівня видобутку. Досягнувши такого результату тут (на Семиренківському родовищі - Ред.) - ми створили хорошу базу для подальшого розширення роботи "ДТЕК Нафтогаз", - зазначив Тімченко.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрямок в структурі енергетичного холдингу ДТЕК.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Раніше повідомлялося, що "ДТЕК Енерго" січень-червень 2018 року закінчило з чистим прибутком 5,404 млрд гривень, в тому числі у другому кварталі він становив 1,06 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: