Київ скасував тендер на будівництво метро на Виноградар

Четвер, 6 вересня 2018, 18:02
 

КП "Київський метрополітен", що є замовником у тендері на будівництво ділянки лінії метро на столичний масив Виноградар, скасувало торги.

Про це свідчить інформація в системі ProZorro.

Згідно з інформацією, торги скасовано через "неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель".

За даними "Інтерфакс-Україна", один з учасників торгів, ПАТ "Київметробуд", не вніс вчасно кошти для надання банківської гарантії для участі в аукціоні.

Реклама:

Водночас КП "Київський метрополітен" відхилив пропозицію іншого учасника, компанії "Адамант", пославшись на ненадання і невідповідність деяких тендерних документів.

Як повідомлялося, ТОВ "Будівельна компанія "Адамант" подало скаргу до АМКУ, через що метрополітен призупинив торги.

У скарзі до АМКУ компанія стверджувала, що надала всі необхідні документи, а помилки, на які вказує замовник, - формальні (несуттєві) і не можуть бути підставою для виключення з конкурсу.

БК "Адамант" також вказала на те, що ПАТ "Київметробуд" було неправомірно допущено до акукціону.

Пропозиції на торги на будівництво метро подали три компанії, третім учасником було ПрАТ "Інтербудтонель".

Траса ділянки повинна проходити по території Шевченківського і Подільського районів Києва. Комплекс об'єктів на території електродепо планується розмістити в Подільському районі.

Передбачається будівництво двох станцій метро - "Мостицька" і "Проспект Правди", а також відгалуження в бік майбутньої станції "Виноградар".

Фінансування витрат на будівництво лінії метрополітену буде здійснюватися за рахунок коштів міського бюджету, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: