Рада з другої спроби запустила "єдине вікно" на митниці

Четвер, 6 вересня 2018, 13:50
 

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект про "єдине вікно" на митниці з поправками президента.

За відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів.

Законопроект входить в пакет з 35 проектів законів, визначених як необхідні для поліпшення бізнес-клімату та економічного зростання в країні.

Документ передбачає подачу до митного оформлення дозвільних документів в електронній формі і  оптимізує роботу контролюючих служб на пунктах пропуску через держкордон.

Реклама:

За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, законопроект дозволяє узаконити зміни на митниці, які вже впроваджені урядом на рівні підзаконних актів, а також передбачає подальше спрощення та оптимізацію митних процедур.

Нагадаємо, відповідний законопроект щодо "єдиного вікна" №7010 було прийнято Верховною Радою 5 липня, але 27 липня накладено вето президентом України.

Питання викликали зміни до законів "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" та "Про державну підтримку сільського господарства України".

Згідно з ними, спеціальні вагони для перевезення зерна віднесені до техніки та обладнання для агропромислового комплексу, на придбання яких сільськогосподарським товаровиробникам надається державна підтримка за рахунок коштів бюджету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: