Аграріям частково компенсуватимуть вартість закуплених зерновозів

П'ятниця, 6 липня 2018, 18:39
 

Верховна Рада в четвер, 5 липня, підтримала правки депутата Олега Кришина № 155 та 166 щодо внесення вагонів-зерновозів у перелік сільгосптехніки, при закупівлі якої агровиробники отримують компенсацію.

Про це повідомляє кореспондент ЕП.

Розмір компенсації не може перевищувати 30% вартості закуплених зерновозів.

"Існує державна програма підтримки вітчизняного машинобудування в АПК. На цю програму у нас бюджеті виділено 945 млн грн. Все, що виробляється в Україні з локалізацією не менше 60% (трактори, сівалки), підпадає під цю програму", - пояснив в коментарі ЕП Олег Кришин.

Реклама:

За його словами, значна частина коштів у рамках програми не використовується.

"Що ми цими правками зробили? Ми зерновозам дали статус, який дозволяє їм брати участь у цій програмі. Ми говоримо: разом з вітчизняними сівалками можна замовити зерновоз і отримати компенсацію за цією держпрограмою", - сказав депутат.

Він уточнив, що правки стосуються двох заводів - Крюківського вагонобудівного заводу і Дніпровагонмашу.

Відповідно до даних Мінагрополітики, з початку 2018 року 1130 сільгоспвиробників взяло участь в програмі 25-відсоткової компенсації вартості сільгосптехніки на 112 млн гривень.

Всього у 2018 році на зазначену програму виділено 945 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" веде переговори з одним з міжнародних банків по залученню кредиту для будівництва зерновозів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: