"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коболєва оштрафували за "мовчання" щодо премій

Вівторок, 25 вересня 2018, 12:50
 

Суд оштрафував голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на 1,7 тисячі гривень за відмову надати народному депутату інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

Про це йдеться в постанові Шевченківського районного суду Києва.

В червні 2018 року Коболєв отримав від одного з депутатів Верховної Ради запит про виплату собі та іншим членам правління "Нафтогазу" премій загальним обсягом понад 45 млн доларів і надав неповну відповідь на цей запит, вважає суд.

У запиті нардеп, чиє ім'я не називається, вимагав пояснити підстави для виплати премій в зв'язку з перемогою "Нафтогазу" в суперечці з російським "Газпромом" за рішенням Стокгольмського арбітражного трибуналу.

Реклама:

Крім того, нардеп зажадав надати повний перелік посадових осіб, які отримали премії.

Як зазначається в тексті постанови, Коболєв не з'явився на засідання суду. Він не прокоментував підстави для виплати премій, а також не надав перелік премійованих.

Представник Коболєва в суді просив закрити це провадження, мотивуючи тим, що "Нафтогаз" надав повну та вичерпну інформацію, яка могла бути надана компанією відповідно до вимог чинного законодавства у відповідь на депутатський запит.

Проте, суд визнав Коболєва винним в скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення. Суддя зобов'язав главу правління "Нафтогазу" сплатити штраф в розмірі 1,7 тис гривень і судовий збір - 352 гривні.

Раніше повідомлялося, що керівному складу НАК "Нафтогаз України" виплачені великі премії за перемогу в судовому протистоянні в Стокгольмі з російським "Газпромом".

За даними ЕП, виплата премій здійснювалася в розмірі "однієї річної зарплати". У 2016 році зарплата Андрія Коболєва становила трохи більше 19 млн гривень.

Раніше Коболєв неодноразово заявляв про те, що підвищення зарплат топ-менеджерам держкомпаній є стимулом у боротьбі з корупцією.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсягів газу для транзиту. 

За рішенням арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень "Газпром" має сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

Детальніше про газову суперечку читайте у матеріалі "Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!