Фонд держмайна хоче продати "Центренерго" до кінця року

Четвер, 20 вересня 2018, 19:46

Фонд держмайна України планує оголосити конкурс з продажу 78,3% акцій ПАТ "Центренерго" в кінці листопада або початку грудня.

Про це в кулуарах "Українського фінансового форуму" повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми очікуємо, що торги пройдуть досить успішно. Будемо докладати всіх зусиль для отримання коштів від цього продажу ще в цьому році", - сказав Трубаров.

Керівник ФДМ пояснив, що терміни оплати залежать від того, хто буде переможцем, і як швидко вдасться оформити з ним стосунки, так як у покупця є місяць на оплату.

Реклама:

Трубаров нагадав, що на початку вересня уряд своїм розпорядженням позначив такі терміни приватизації. Орієнтовно у жовтні Кабмін прийме остаточне рішення про початкову ціну продажу та додаткові умови конкурсу, зокрема можливість участі у конкурсі іноземних компаній.

В.о. голови ФДМ також повідомив, що до кінця поточного року є шанси оголосити конкурси з продажу ще двох найменш проблемних об'єктів - заводу "Індар" і ДП "Вугільна компанія" Краснолиманська", для приватизації яких вже були відібрані консорціуми інвестрадників на чолі з "Конкорд Консалтінг".

На думку Трубарова, кошти від їх продажу, швидше за все, можуть надійти до держбюджету вже на початку 2019 року, тоді як конкурси по всіх інших великих об'єктах, які готуються до продажу, відбудуться вже в наступному році.

Раніше Фонд держмайна відібрав інвестрадника приватизації чотирьох ТЕЦ: "Херсонської ТЕЦ", "Дніпровської ТЕЦ", "Криворізької теплоцентралі" і "Сєвєродонецької теплоелектроцентралі", які будуть виставлені на торги одним пакетом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: