Україна не заборонятиме імпорт російської гречки - Мінагро

Четвер, 20 вересня 2018, 18:00
 

Дешева російська гречка переробляється в Казахстані і вже звідти надходить на український ринок, однак забороняти імпорт цієї гречки Україна не збирається.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка.

"У Росії відбуваються процеси екстенсивного землеробства. Вони в Алтайському краї вводять в оборот нові площі, і, відповідно, першою культурою, яка там висівається, є гречка. І, звичайно, вона там дешева з точки зору ціни. А на півночі Казахстану, на кордоні з РФ, збудовано великий завод, який цю дешеву алтайську гречку вивозить із Росії і там уже виготовляє з неї крупу", - розповів Мартинюк.

За його словами, в Мінагро вивчили цю ситуацію і вирішили, що вводити ембарго на подібний продукт недоцільно через можливе зростання ціни на українському ринку.

Реклама:

Перший заступник міністра розповів, що в Україні гречка перетворилася в нішеву культуру. Сьогодні відбувається нарощування посівних площ гречки лише в сегменті органічного виробництва. А що до валового збору, то скорочення посівних площ зумовлене високим минулорічним врожаєм, залишки від якого досі є на полицях українських магазинів. 

"До того ж агрономи використовують гречку для сівозміни, і нижче певного рівня виробництво гречки в Україні ніколи не опуститься. Тож дефіциту гречки в Україні немає", - підсумував Мартинюк.  

Раніше повідомлялося, що посіви гречки в Україні у 2019 році можуть скоротитись через інтервенцію неякісної гречаної крупи з Росії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!