Заступником Насалика став екс-голова Івано-Франківського м'ясокомбінату

П'ятниця, 14 вересня 2018, 10:03
 

На цьому тижні Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив на посаді заступника глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайла Близнюка.

Про це ЕП повідомило джерело ринку.

"Його внесли з голосу і проголосували", - каже співрозмовник.

За його словами, кандидатура Близнюка була висунута в Міненерго практично відразу після звільнення Ігоря Прокопіва.

Реклама:

У міністерстві Прокопів курирував газову галузь, включаючи питання відносин з НАК "Нафтогаз України". Тепер за цю функцію буде відповідати Близнюк.

Прокопів та Близнюк знайомі ще з початку 2000-х років, коли разом входили в топ-менеджмент Івано-Франківського м'ясокомбінату.

Згодом Прокопів був інтегрований в газовий бізнес - очолив "Івано-Франківськгаз", з якого виріс в главу "Укртрансгазу".

У каденцію управління "Укртрансгазом" Прокопіва, Близнюк був його заступником. На цій посаді він курирував державні закупівлі.

Два роки тому Близнюк пішов з "Укртрансгазу". Формально - звільнився на підставі заяви за власним бажанням. За даними ЕП, ця заява була написана їм після того як він став фігурантом кримінального провадження Генпрокуратури, порушеного навесні 2016 року за фактом проведення держзакупівель за завищеними цінами.

Йшлося про взаємовідносини філій "Укртрансгазу" - "Черкаситрансгазу", "Київтрансгазу" і "Прикарпаттрансгазу" - з ТОВ "Гленц".

У 2015 році вони замовили у цієї фірми одну і ту ж роботу (ремонт пунктів вимірювання газу на ГРС), заплативши різні суми - від 2,3 млн грн/од до 7,3 млн грн/од.

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: