Держбанку повернули понад 100 гектарів землі на Оболоні

Середа, 7 лютого 2018, 15:40
 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повернув у власність "Родовід банку" земельну ділянку площею понад 113,5 га в Оболонському районі Києва.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

За результатами розгляду скарги банку про незаконне відчуження майна та незаконну реєстрацію права власності на земельну ділянку, комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (Міністерство юстиції) було прийняте рішення, відповідно до якого банку повернуто незаконно відчужене майно.

"Оперативно вирішити конфлікт на користь банку (а в його особі і державі) допомогла свідома позиція та підтримка компанії, яка останньою "придбала" цей актив, а згодом виявила порушення", - сказано в повідомлені.

Реклама:

Під час розгляду скарги банку представники компанії заявили, що після того, як їм стало відомо про протиправні дії при відчуженні земельної ділянки, вони зупинили будь-які дії з майном, провели власне розслідування та співпрацювали з Фондом.

У ході розгляду скарги банку, усіма учасниками (нотаріусами, реєстраторами, органами ДВС, ДП "СЕТАМ", Генеральною прокуратурою) неодноразово наголошувалось, що жодним з них не проводились ніякі дії стосовно згадуваної земельної ділянки.

Натомість було наголошено на факті незаконного втручання до Держреєстру невстановленими особами.

Представники компанії, яка значилась у держреєстрах останнім "власником" земельної ділянки, повідомили, що реєстрація була проведена без її участі.

Раніше повідомлялося, що земельна ділянка, площею понад 113,5 гектарів в Оболонському районі Києва, яка належить Родовід банку, була незаконно переоформлена і продана.

Шляхом фальсифікації документів лише за місяць землю банку в столиці було тричі перепродано.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: