Новий власник "Мрії" хоче достроково викупити євробонди компанії

Середа, 12 вересня 2018, 19:30

Британська Salic UK Limited планує достроково викупити єврооблігації Mriya Farming Plc більш ніж на 208 мільйонів доларів, емітовані в рамках реструктуризації зобов'язань агрохолдингу "Мрія".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Викуп імовірно стартує 16 листопада 2018 року. Остаточний розрахунок з власниками цінних паперів, як очікується, завершиться 15 листопада 2019 року.

Тривалий період викупу обумовлений тим, що частина коштів в рамках угоди з купівлі Salic UK агрохолдингу "Мрії" буде заблокована на ексроу-рахунку, і вивільниться лише після визначення фінальної ціни продажу.

Реклама:

Також наголошується, що Salic UK в рамках угоди, перерахує "Мрії" певну суму грошових коштів. Після вирахування супутніх операційних витрат, передбачуваних на рівні 10-15 млн доларів, ставка відновлення за єврооблігаціями становитиме 53-62% номіналу.

Крім цього, Salic UK визнає забезпечені зобов'язання Mriya Farming Plc на 102 млн доларів.

Враховуючи вищезазначене, вартість агрохолдингу "Мрія" оцінюється в 222-246 млн доларів.

Передбачається, що після завершення викупу євробондів в кінці 2019 року структура Mriya Farming Plc буде ліквідована.

"Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюються в 380 тис. тонн.

Нагадаємо, 12 вересня Mriya Farming PLC і Saudi Agricultural and Livestock Investment Company оголосили про укладання договору купівлі-продажу сільськогосподарських активів групи "Мрія".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: