"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова Мінагропроду: обмеження експорту зерна не буде

Середа, 8 серпня 2018, 13:30
 

Влада не збирається обмежувати обсяги експорту продовольчої пшениці у наступному році.

Про це у колонці для ЕП написав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

"На сьогодні (а це, нагадаю, вже 90% зібраних площ) питання введення обмежень на експорт зерна не розглядається", - зазначив він.

Однак, за його словами, з огляду на ситуацію на зовнішніх ринках і підвищений попит на продовольчу пшеницю, Мінагропрод зобов'язаний вжити заходів безпеки.

Реклама:

"Ще раз повторюся, що прямі обмеження – найнебажаніші з них.  Але рівень самоорганізації трейдингового ринку досить високий, і я переконаний, що ми можемо обійтися без крайніх заходів", - підкреслив Мартинюк.

Заступник міністра зазначив, що найближчим часом буде підписано меморандум з зернотрейдерами, в якому будуть закріплені прогнозні очікувані обсяги експорту продовольчої пшениці.

За даними УкрАгроКонсталту, міністерство планує вказати в меморандумі 8 млн тонн пшениці 1-5 класу. В об’єм також входить експорт борошна в перерахунку на зерно.

Цифра, зазначена в меморандумі, не є остаточною, і може бути запропонована до перегляду в січні 2019 року в залежності від наявності запасів продовольчої пшениці для внутрішнього споживання.

Детальніше про ситуацію на ринку зерна читайте у колонці: Ціна погоди

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: