У Раді хочуть обкласти акцизом електронні сигарети

Понеділок, 6 серпня 2018, 17:00
 

Депутати Ганна Гопко та Олег Мусій зареєстрували в парламенті законопроект, яким пропонується ввести акцизний податок на рідини, що містяться в електронних сигаретах в розмірі 1,10 гривень за мілілітр.

Про це повідомляє liga.net.

Раніше в проекті документа, оприлюдненому на сайті Верховної Ради, депутат від БПП Андрій Немировський запропонував заборонити продаж е-сигарет і заправних контейнерів до них особам, які не досягли 18 років.

У цьому ж документі міститься норма про оподаткування акцизним податком рідин до електронних сигарет.

Реклама:

Законопроектом пропонується ввести ставку акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах, які містяться, зокрема, в складі картриджів, заправних контейнерів, резервуарів, і встановити її в розмірі 1,10 гривень за мілілітр.

Крім того, законопроектом пропонується законодавчо визначити поняття "сигари", "сигарили", "маленькі сигари" і встановити заборону продажу електронних сигарет неповнолітнім, вимоги до маркування електронних сигарет і виведення електронних сигарет на ринок.

У разі прийняття законопроекту він набуде чинності з 2019 року.

Крім змін до законодавства, що зобов'язують виробників і імпортерів електронних сигарет і заправних контейнерів повідомляти в Держсанепідслужби про будь-які вироби, які вони мають намір реалізовувати на території України і про вказівку на упаковках заправних контейнерів і електронних сигарет відомостей про інгредієнти.

Нагадаємо, ринок тютюну в Україні зменшився на 9,9% за перше півріччя 2018 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!