Telegram видаватиме дані користувачів спецслужбам, але не російським

Вівторок, 28 серпня 2018, 15:30
 

Месенджер Павла Дурова Telegram погодився видавати спецслужбам дані користувачів, яких запідозрять у тероризмі.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на оновлену сторінку з політикою конфіденційності месенджера.

Відзначається, що Telegram збирається передавати спецслужбам IP-адреси і номери телефонів підозрюваних в разі, якщо отримає судове розпорядження.

У компанії заявили, що раніше ніколи такого не робили.

Реклама:

Якщо це трапиться, то відповідна інформація буде представлена ​​в каналі Transparency Reports в звіті, який публікується раз на півроку.

У компанії Telegram підкреслили, що месенджер не стане надавати ключі для дешифрування повідомлень. Позиція з цього питання залишилася незмінною.

У Роскомнадзорі при цьому повідомили, що готові розблокувати Telegram, якщо месенджер виконає рішення суду і надасть ФСБ ключі шифрування.

Пізніше засновник месенджера Павло Дуров зазначив, що нові правила Telegram не поширюються на Росію.

За його словами, Telegram "знаходиться поза законом" в Росії, тому компанія не розглядатиме "будь-які звернення від російських служб", а її "політика конфіденційності не стосується ситуації в Росії".

Нагадаємо, Роскомнадзор почав обмежувати доступ до Telegram на території Росії з 16 квітня. Приводом до блокування стала відмова месенджера надати Федеральній службі безпеки (ФСБ) ключі шифрування листування користувачів.

Відповідне рішення про заборону роботи месенджера в Росії прийняв 13 квітня Таганський суд Москви.

Пізніше російський інтернет-омбудсмен Дмитро Марінічев заявив, що "боротьба з Telegram триватиме вічно", оскільки месенджер заблокувати за допомогою блокування IP-адрес неможливо. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: