У Росії заблокували Telegram

П'ятниця, 13 квітня 2018, 11:40
 

Таганський районний суд міста Москви задовольнив позов Роскомнадзора про блокування месенджера Telegram на території Росії.

Про це повідомляє "Медіазона".

Раніше представники месенджера попросили відкласти розгляд позову по суті, оскільки вони вважають, що їх права на захист грубо порушили: Telegram так і не показали позов Роскомнадзора, а також не ознайомили з позицією ФСБ, яку теж залучили до цієї справи.

Суд перенести засідання відмовився. Представники месенджера не з'явилися на нього. Як повідомляє Сноб, Дуров заборонив своїм адвокатам йти на суд.

Реклама:

Слухання тривали менше півгодини. Згідно з рішенням, до месенджера повинні обмежити доступ до виконання обов'язків по передачі ключів шифрування ФСБ.

Суд зобов'язав Роскомнадзор припинити створення технічних умов для прийому, доставки, написання повідомлень в месенджері. Рішення повинно бути виконано негайно і може бути оскаржене протягом місяця в Мосміськсуді.

Нагадаємо, Роскомнадзор погрожував заблокувати Telegram, якщо месенджер не надасть ключі для декодування повідомлень користувачів. На виконання вимог месенджеру дали 15 діб, але Telegram ключі не надав. 

Рекомендуємо почитати: Telegram, Viber, WhatsApp, Signal — яким месенджерам можна довіряти

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: