Ryanair істотно обмежить безкоштовне провезення ручної поклажі

Субота, 25 серпня 2018, 10:30

Починаючи з 1 листопада 2018 року авіакомпанія Ryanair посилить правила провезення ручної поклажі на борту своїх літаків.

Про це пише avianews.

Нові правила будуть застосовуватись до всіх бронювань квитків, зроблених з 1 вересня 2018 року.

Після 1 листопада пасажири, які захочуть взяти з собою великий предмет ручної поклажі з габаритами 55х40х20 см і вагою до 10 кг, зможуть це зробити, лише сплативши послугу пріоритетної посадки вартістю 6 євро (поклажу можна взяти в салон) або багажний збір 8 євро (предмет поклажі здається в багаж) під час бронювання квитка.

Реклама:

Якщо послуги оплачуються після покупки квитка, їх вартість збільшується до 8 і 10 євро відповідно.

Пасажири, які не сплатять пріоритетну посадку, матимуть можливість провозити безкоштовно тільки один невеликий предмет ручної поклажі.

Габарити такого предмета, який можна буде брати в салон літака, збільшаться з 35х20х20 см до 40х20х25 см. При цьому нові контрольні рамки в аеропортах будуть розраховані з запасом на предмети з габаритами до 42х20х30 см.

У Ryanair зміну умов провезення речей аргументували тим, що поточна політика щодо ручної поклажі призводить до затримок і не дозволяє забезпечити короткі 25-хвилинні розвороти літаків між рейсами.

Зараз ірландський лоукостер дозволяє всім пасажирам безкоштовно провозити з собою основний предмет ручної поклажі з габаритами до 55х40х20 см і вагою до 10 кг і особисту річ з габаритами до 35x20x20 см без обмеження по вазі. Однак основний предмет ручної поклажі пасажирів, які сплатили за послугу пріоритетної посадки, перевозиться безкоштовно в багажному відсіку літака.

Нагадаємо, Ryanair внесла зміни у час відправлення і прибуття своїх рейсів в аеропорт "Бориспіль".

Відповідно до системи бронювання лоукостера, більшість рейсів будуть відправлятися і прийматися не в піковий для головного столичного аеропорту час, чого раніше побоювалися в "Борисполі" і авіакомпанії МАУ.

Як відомо, 23 березня був підписаний контракт між Ryanair і аеропортами "Бориспіль" і "Львів". Рейси виконуватимуться по 10 напрямках з Києва і за 5 напрямками зі Львова. Початок польотів заплановано на жовтень 2018 року.

Рекомендуємо почитати: Сів і полетів: чого очікувати пасажирам Ryanair

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: