В Україні знижується рівень тіньової економіки — Уряд

Четвер, 23 серпня 2018, 11:50
 

У першому кварталі 2018 року рівень тіньової економіки в Україні становив 33% від офіційного ВВП, що на 4 процентних пункти менше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Про це йдеться в звіті, який підготував департамент економічної стратегії і макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку.

Згідно з повідомленням, детінізація української економіки стала можливою завдяки збереженню макроекономічної стабільності і позитивних економічних тенденцій в умовах реалізації політики, спрямованої на розширення внутрішнього попиту, чому сприяло, в тому числі, підвищення доходів населення, і сприятливих зовнішніх умов.

Також позитивно на цей процес вплинуло зміцнення інвестиційної складової економічного зростання в умовах продовження процесів реформування економіки, збереження високого рівня ділової активності бізнесу та поліпшення очікувань.

Реклама:

"У той же час динаміка детінізації стримується невирішеними проблемами, які негативно позначаються на розвитку економіки країни в цілому. Це, зокрема: збереження значних викликів стабільності фінансової системи країни і наявність непідконтрольних владі територій, утворених в ході військової агресії на території країни", - відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, згідно з розрахунками експертів МВФ, середній розмір тіньової економіки України з 1991 року по 2015 рік оцінюється в 44,8% ВВП, а в 2015 році - 42,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: