"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відомого банкіра підозрюють в розтраті 600 мільйонів

Четвер, 23 серпня 2018, 10:50
Андрій Оністрат
Андрій Оністрат

Столичні правоохоронці повідомили про підозру в розтраті 597 мільйонів гривень групі посадових осіб банку.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Під час проведення комплексу слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що банківські чиновники організували розтрату активів банку. За інформацією FinClub, мова йде про банк "Національний кредит".

Зловмисники працювали за певною "схемою": спочатку вони незаконно закладали кошти з відкритого для них кореспондентського рахунку іншої банківської установи, а пізніше списували їх під кредитні договори офшорних компаній, які належали їм же.

Реклама:

20 серпня колишньому голові наглядової ради банку Андрію Оністрату, а також чотирьом іншим працівникам установи повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем) КК.

21 серпня Печерський районний суд Києва обрав стосовно екс-голови наглядової ради запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 27 млн ​​грн.

Цю інформацію підтвердив Андрій Оністрат на своїй сторінці в Facebook. Він буде оскаржувати запобіжний захід у апеляції.

По закінченню кар’єри банкіра Оністрат займається бігом та веде власний відеоблог.

Як відомо, 5 червня 2015 року Національний банк відніс ПАТ "Банк Національний Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Банк "Національний кредит" засновано в 1996 році. Найбільшим акціонером банку на 1 квітня 2015 року був Андрій Оністрат (30,4373%).

Згідно з даними Нацбанку, до 1 січня 2015 року за розміром загальних активів банк "Національний кредит" посідав 57 місце (2,499 млрд гривень) серед 158 українських банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: