"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ визнав "Банк Національний Кредит" неплатоспроможним

П'ятниця, 5 червня 2015, 18:13

У п’ятницю, 5 червня 2015 року, Національний банк України відніс ПАТ "Банк Національний Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"З огляду на системне порушення цим банком законодавства, що регулює питання запобігання та протидії легалізації доходів,одержаних злочинним шляхом, а також у зв’язку з погіршенням якості активів та, як наслідок, ліквідності банку, ПАТ "Банк Національний Кредит" було віднесено до категорії проблемних", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, план фінансового оздоровлення, який відповідно до законодавства "Банку Національний Кредит" було надано Нацбанком, не виконувався.

Реклама:

Крім того, фінансовий стан банку погіршився. Через відсутність коштів банк своєчасно та в повному обсязі не виконував законні вимоги кредиторів.

"Ураховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів, правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Банк Національний Кредит" до категорії неплатоспроможних", - повідомляє регулятор.

Раніше найбільший акціонер банку "Національний Кредит" Андрій Оністрат заявив, що найближчим часом в фінустанову може бути введена тимчасова адміністрація.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: