Кабмін скасував субсидії українцям, у яких немає лічильників газу

Середа, 22 серпня 2018, 13:45
 

Кабінет міністрів прийняв рішення не надавати з 1 жовтня субсидії на природний газ для споживачів без газових лічильників.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", про це йдеться в постанові Кабміну.

"Пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу з 1 жовтня 2018 года ... не надаються споживачам, які не забезпечили самостійного встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) і письмово відмовилися від їх встановлення за рахунок державного бюджету або власних коштів операторів газорозподільних систем ", - сказано в постанові.

Пізніше в Кабміні спростували інформацію про ухвалення відповідного рішення.

Реклама:

"Кабінет міністрів не скасовував субсидії на газ для громадян, у яких не встановлені газові лічильники", - заявив співрозмовник.

 Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості декілька разів пропонувало Кабінету міністрів змінити норми споживання газу для населення без лічильників.

У січні 2018 року президент Порошенко підписав закон про внесення змін до закону України про забезпечення комерційного обліку природного газу щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу.

Рекомендуємо почитати: Кінець "газових колгоспів"

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій: з наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або має тіньову зайнятість.

Читайте також: Спалити 25 мільярдів, або Чому субсидіант витрачає на 20% більше газу за сусіда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: