"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко підписав закон про газові лічильники

Вівторок, 16 січня 2018, 19:00
 

Президент Порошенко підписав закон про внесення змін до закону України про забезпечення комерційного обліку природного газу щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Закон удосконалює принципи комерційного обліку природного газу, регулює окремі питання встановлення його засобів, зокрема в багатоквартирних будинках.

Ухвалення документа підвищить рівень захисту прав споживачів природного газу.

Реклама:

Зокрема, закон визначає, що загальбудинковий лічильник газу може бути встановлений тільки за згодою співвласників багатоквартирного будинку.

При цьому для побутових споживачів передбачена можливість самостійно встановлювати індивідуальні лічильники газу з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які вони сплачують за природний газ операторам газорозподільних мереж.

Крім того, законопроект забороняє операторів ГРМ припиняти поставки газу в багатоквартирний будинок в разі ненадання співвласниками будинку згоди на установку загальнобудинкового лічильника газу.

До сих пір, через невизначеність в законодавстві, оператори ГРМ могли встановлювати загальнобудинкові лічильники без згоди мешканців.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала проект закону №5722д щодо порядку встановлення лічильників споживачам природнього газу у грудні 2017 року.

Рекомендуємо почитати: Кінець "газових колгоспів"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: