Колишнього директора холдингу Креатив оголосили в розшук

Понеділок, 13 серпня 2018, 17:50

Колишнього директора і співвласника агрохолдингу Креатив Юрія Давидова оголосили в розшук.

Це випливає з повідомлення на сайті Міністерства внутрішніх справ, передає liga.net.

 

МВС уточнює, що є ухвала суду на арешт Давидова.

Статтею звинувачення вказана ст. 191, ч. 5 (привласнення, розтрата, заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах).

Реклама:

В кінці 2016 року повідомлялося, що державний Ощадбанк відсудив у Давидова та іншого співвласника Креатива, Максима Березкіна, 200 млн доларів. Всього Березкін і Давидов винні Ощадбанку 300 млн доларів за фіктивними кредитами.

Процедура банкрутства Креатива почалася влітку 2016 року. На той момент холдинг був винен банкам 630 млн доларів.

Як повідомлялося, загальна заборгованість "Креативу" перед держбанками оцінюється в 495 млн доларів, з яких 300 млн доларів припадають на Ощадбанк, близько 100 млн доларів  - на Укрексімбанк, і ще 95 млн доларів - на Укргазбанк.

Група "Креатив" - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Наприкінці серпня компанія змінила акціонерів - керуючим акціонером компанії став Рисбєк Токтомушев, який раніше займав посаду голови наглядової ради "БТА Банку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: