Трамп підтримав бойкот Harley Davidson

Понеділок, 13 серпня 2018, 10:48
 

Президент США Дональд Трамп в неділю підтримав бойкот американської мотоциклетної компанії Harley Davidson, що стало черговим поворотом в суперечці компанії і президента з приводу мит на сталь.

Про це пише "Голос Америки".

Компанія Harley Davidson раніше в цьому році оголосила про плани перенести виробництво мотоциклів, призначених для країн Євросоюзу, з США на закордонні заводи, щоб уникнути мит, введених ЄС у відповідь на мита Трампа на імпортну сталь і алюміній.

Трамп піддав критиці Harley Davidson, закликавши до введення підвищених, цілеспрямованих податків і пригрозивши створити стимули для залучення в США іноземних виробників для посилення конкуренції.

Реклама:

"Багато власників Harley Davidson планують оголосити бойкот компанії, якщо вона перенесе виробництво за кордон. Здорово! Більшість інших компаній рухаються в нашому напрямку, включаючи конкурентів Harley. Дуже поганий крок! Скоро в США будуть рівні або навіть кращі умови", - написав Трамп в Твіттері.

Компанія Harley Davidson неодноразово відмовлялася коментувати заяви Трампа. У неділю вона також була недоступна для коментарів.

За оцінками компанії, мита ЄС обійдуться їй в 30-45 млн доларів до кінця року і в 90-100 млн доларів на рік.

У суботу Трамп зустрівся з групою байкерів, які є його прихильниками. Він сфотографувався зі 180 байкерами в його гольф-клубі в Бедмінстері, штат Нью-Джерсі, де він проводить відпустку.

Мотоциклетні компанії, розташовані за межами США, включають японські Honda Motor і Yamaha, європейські BMW і Ducat, індійські Hero MotoCorp і Bajaj Auto і інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: