Harley-Davidson переносить виробництво з США, Трамп здивований

Вівторок, 26 червня 2018, 14:42
 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розкритикував рішення виробника культових мотоциклів Harley-Davidson перенести частину виробництва з США через торгівельну війну з ЄС.

Про це Трамп написав у Twitter.

"Здивований, що з усіх компанії саме Harley-Davidson першим підняла білий прапор. Я так важко боровся за них, зрештою, вони не платитимуть мит за імпорт в ЄС, які нам так зашкодили в торгівлі, аж на мінус 151 мільярд доларів. Податки – це лише відмовка, будьте терплячими", - написав Трамп.

Через рішення ЄС мита на мотоцикли зросли з 6 до 31 відсотка. У компанії заявили, що перенесуть частину свого виробництва зі США в інше місце, щоб у майбутньому уникнути нових мит.

Реклама:

Компанія порахувала, що вартість одного ввезеного мотоцикла Harley-Davidson має зрости в середньому на $2,2 тисячі, а загалом збитки можуть сягнути $100 мільйонів на рік.

Мита Євросоюзу, запроваджені у відповідь на дії США, стосуються низки американських товарів, серед яких - вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's. Загальна вартість американських товарів, яких торкнуться нові мита ЄС, становить 2,8 мільярда євро.

Трамп заявив, що готовий запровадити 20% мита на імпортовані з ЄС до США автомобілі. Його твіт з’явився 22 червня – у той же день, коли набули чинності заходи ЄС у відповідь на мита США на сталь і алюміній.

Докладніше читайте на сайті "Європравди": "Світова торгова війна: наслідки для світу та України".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: