"Укрзалізниця" отримає від ЄБРР 150 мільйонів доларів на вагони

Четвер, 5 липня 2018, 19:05
 

Рада директорів ЄБРР ухвалила проект з кредитування "Укрзалізниці" обсягом в 150 млн доларів для фінансування програми оновлення рухомого складу компанії.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав член ради директорів ЄБРР Артем Шевальов.

"Цей кредит (разом із власними коштами УЗ – ЕП.) дозволить здійснити програму закупівель на суму 260 млн доларів - це близько 6,500 відкритих вантажних вагонів, найбільш вживаних та найбільш зношених у вагонному парку УЗ", - повідомив Шевальов.

"Ключовий момент - кредит надано на ринкових засадах, без державної гарантії! Таке рішення є яскравим сигналом того, що компанія на вірному шляху", - додав він.

Реклама:

"ЄБРР активно продовжуватиме політичний діалог у рамках реалізації цього проекту - передумовами для початку вибірки коштів за цим кредитом є започаткування роботи нової Наглядової ради УЗ, формальне ухвалення Плану дій щодо корпоративного управління, лібералізація вагонного компоненту тарифів", - заявив Шевальов.

Він також додав, що всі закупівлі будуть здійснюватися через тендерну процедуру, у повній відповідності до Правил публічних закупівель ЄБРР.

Нагадаємо, у травні "Укрзалізниця" оголосила тендер із закупівлі 54 пасажирських вагонів з прогнозованою вартістю 1,521 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: