"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

По другому колу: Справу про реприватизацію "Укртелекому" направили в першу інстанцію

Четвер, 5 липня 2018, 16:15
 

Верховний суд задовольнив касаційну скаргу ТОВ "ЕСУ" на рішення Господарського суду Києва і Київського апеляційного госпсуду про розрив приватизаційного договору купівлі-продажу 92,791% акцій ПАТ "Укртелеком".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, знайоме з ходом судового спору.

За словами співрозмовника агентства, Верховний суд направив справу на розгляд суду першої інстанції.

"Ми вважаємо прийняте рішення справедливим, і в подальшому плануємо продовжувати відстоювати свої права, використовуючи всі процесуальні можливості", - прокоментували рішення в компанії СКМ Ріната Ахметова, яка є власником "ЕСУ".

Реклама:

Як повідомлялося, 19 жовтня 2017 року Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна розірвав укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій найбільшого оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком" з компанією "ЕСУ", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, тим самим повернувши пакет акцій "Укртелекому" у державну власність.

У Фонді держмайна повідомили, що компанія "ЕСУ" не виконала свої зобов'язання щодо інвестування 450 мільйонів доларів протягом 5 років у розвиток підприємства, через що фондом був ініційований позов про розірвання договору купівлі-продажу акцій "Укртелекому".

За рішенням суду з рахунків "ЕСУ" має бути стягнена пеня в розмірі 2,171 мільярда гривень, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій "Укртелекому".

12 грудня апеляційний суд відмовився задовольнити позов приватної компанії "ЕСУ" на рішення попередньої судової інстанції, згідно з яким у державну власність повернуто компанія-оператор фіксованого зв'язку "Укртелеком".

Нагадаємо, Фонд держмайна в травні 2011 року продав 92,79% акцій Укртелекому українській "дочці" австрійської компанії EPIC - фірмі ЕСУ - за 10,5 млрд гривень.

Потім ЕСУ перепродала цей актив групі СКМ Ріната Ахметова. Бізнесмен став власником компанії опосередковано.

Він придбав у EPIC 100% акцій компанії UА Тelecominvest Limited, якій належать корпоративні права українського ТОВ "ЕСУ".

Остання компанія була безпосереднім власником Укртелекому, контролюючи майже 93% акцій компанії.

Рекомендуємо почитати: А чи є що повертати: держава може отримати від Ахметова "мертвий" "Укртелеком"

Приватизація "Укртелекому": як олігархи переграють державу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: