ЄБА наголошує на необхідності запуску "єдиного вікна" на митниці

Понеділок, 30 липня 2018, 18:08
 

Європейська бізнес асоціація наголошує на необхідності врегулювати питання "єдиного вікна" на митниці.

Про це повідомляє прес-служба ЄБА.

"Наша Асоціація підтримує основну ідею законопроекту. Шкода що через деякі правки, які були внесенні в цей закон  під час останнього голосування в ВРУ, прийняття його дещо затягується", – наголосила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко.

"В даному випадку, вето президента зрозуміле.  В той же час, питання оптимізації контролюючих процедур та прозорості на митниці стають все більш актуальними для бізнесу, щоб відкрито та якісно працювати. І я дуже сподіваюсь законопроект вдасться прийняти максимально оперативно", - додала вона.

Реклама:

Нагадаємо, відповідний законопроект щодо "єдиного вікна" №7010 було прийнято Верховною Радою 5 липня, але 27 липня накладено вето президентом України.

Питання викликали зміни до законів "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" та "Про державну підтримку сільського господарства України".

Згідно з ними, спеціальні вагони для перевезення зерна віднесені до техніки та обладнання для агропромислового комплексу, на придбання яких сільськогосподарським товаровиробникам надається державна підтримка за рахунок коштів бюджету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: