Звільнено двох заступників міністра фінансів

Четвер, 26 липня 2018, 13:05
 

Кабінет міністрів звільнив заступників міністра фінансів Юрія Буцу та Сергія Марченка.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Звільнили Буцу і Марченко", - повідомив агентству віце-прем'єр-міністр Павло Розенко після засідання.

Іншим рішенням Кабінет міністрів призначив Буцу урядовим уповноваженим з питань управління державним боргом.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Буца та Марченко подали у відставку зі своїх посад після рішення Верховної Ради звільнити главу Мінфіну Олександра Данилюка.

Буца був призначений заступником міністра з питань європейської інтеграції з початку травня 2016 року, а до цього обіймав посаду члена Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. У Мінфіні він курирує питання боргової політики, співпраці з міжнародними організаціями та управління європейської інтеграції.

Марченко був призначений заступником міністра в кінці травня 2016 року. Є фахівцем в напрямках фіскальної децентралізації, бюджетного процесу та податкової політики. У його веденні також департаменти фінансів промисловості, оборони та правоохоронних органів, витрат бюджету гуманітарної сфери, а також відділ держрегулювання в сфері випуску та проведення лотерей.

Нагадаємо, Данилюк у 2010-2015 роках очолював Координаційний центр з введення економічних реформ при Адміністрації президента, тоді як його заступники Юрій Буца, Сергій Марченко й держсекретар Мінфіну Євген Капінус були працівниками центру.

Як повідомлялося, 7 червня подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Данилюка з посади підтримали 254 народні депутати.

Виконуючою обов'язки міністра фінансів стала перша заступниця Данилюка Оксана Маркарова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: