"Відволікають, щоб красти газ": Нафтогаз відповів на звинувачення компанії Фірташа

Четвер, 26 липня 2018, 10:31

У "Нафтогазі" назвали провокаційними заяви РГК про начебто замовний характер обшуків, які здійснювалися правоохоронцями в офісі цієї компанії.

Про це йдеться у повідомленні НАК.

"Заяви РГК про начебто замовний з боку Нафтогазу характер обшуків, які здійснюють правоохоронці в офісі цієї компанії, є провокаційними і покликані відвернути увагу громадськості від крадіжок газу компаніями, що входять до Регіональної газової компанії", - заявили у компанії.

У Нафтогазі нагадали, що правоохоронці проводять обшуки також в Укртрансгазі, останній відбувся минулого тижня. "Кожного разу керівництво Укртрансгазу забезпечує максимальне сприяння роботі правоохоронних органів", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"З 1 серпня має набрати чинність версія Кодексу газотранспортної системи, затверджена попереднім складом НКРЕ без врахування пропозицій Укртрансгазу, у порушення законної процедури. Є вагомі підстави вважати, що у створенні цього кодексу брали участь юристи, що працюють на олігарха Дмитра Фірташа, фактичного власника РГК", - заявляє НАК.

"Як наслідок, кодекс у його нинішній редакції покликаний закріпити як монополізм облгазів на регіональних ринках, так і можливість для них безкарно займатись несанкціонованим відбором, тобто, крадіжками газу", - йдеться у повідомленні.

У Нафтогазі заявили, що виступають за якнайскоріше запровадження добового балансування газу в Україні, але заснованого на європейських принципах прозорості і забезпечення інтересів усіх учасників ринку.

"Запровадження добового балансування, заснованого на діючому кодексі ГТС, створеному для задоволення інтересів облгазів, призведе лише до легалізації схем розкрадання газу і дискредитує саму ідею створення в Україні прозорого та ефективного ринку газу", - підсумували в компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: