"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В РГК пройшов обшук. У Фірташа звинувачують "Нафтогаз"

Середа, 25 липня 2018, 19:00

ТОВ "Регіональна газова компанія" (РГК), що управляє всім газовим бізнесом Дмитра Фірташа, заявляє про обшуки у своєму офісі.

Про це йдеться у прес-релізі РГК.

"Нафтогаз вдався до відкритого тиску на бізнес з використанням правоохоронних органів. Ці дії направлені на саботаж запуск добового балансування ринку газу, яке покладе край незаконним схемам Нафтогазу", - заявили у компанії.

"З незрозумілих причин в рамках розслідування корупції в групі Нафтогаз правоохоронці увірвались до офісу РГК. Кримінальна справа проти посадових осіб групи Нафтогаз пов’язана з закупкою програмного забезпечення для запровадження добового балансування", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

У компанії стверджують, що РГК використовує програмне забезпечення власної розробки і не має жодного відношення до компанії IP Systems та можливої корупції в групі Нафтогаз, пов’язаної з закупівлями програмного продукту.

"Обшуки можна вважати проявами тиску Нафтогазу на РГК з метою саботування добового балансування ринку газу. Правоохоронці руйнують та вилучають сервери компанії, на яких містяться програмні продукти для добового балансування газорозподільних мереж та багатьох інших продуктів для клієнтів газорозподільних підприємств", - зазначається у прес-релізі.

Як наголошується, внаслідок дій правоохоронців "буде заблокована робота програмного забезпечення, яке створене фахівцями компанії і було представлене Секретаріату Енергетичного співтовариства, Світовому банку та НКРЕ".

В РГК також звернулись до Єврокомісії, Європейського енергетичного співтовариства, Світового банку, посольств США та Великобританії з проханням "втрутитись в ситуацію і вплинути на посадових осіб Нафтогаз України та припинити застосування бандитських методів і використання силових структур у боротьбі проти реформування ринку газу".

У компанії нагадали, що Єврокомісія, Світовий банк та Енергетичне співтовариство нещодавно вже висловлювали стурбованість у напрямку реформування газового сектору. Зокрема, анбандлінгу, який відкладається впродовж трьох останніх років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: