"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антонов планує випустити до 10 літаків до 2023 року

Понеділок, 2 липня 2018, 13:20
 

У найближчі п'ять років ДП ​​"Антонов" розраховує випустити від 5 до 10 літаків.

Про це в інтерв'ю Liga.net повідомив президент ДП "Антонов" Олександр Донець.

"Мій пріоритет - Ан-178, тому що саме рамповими літаками завжди славився Антонов. А після нього будемо запускати 158-у машину. Також дуже хотілося б продовжити роботу по безпілотникам. Але тут багато що залежить від замовника", - сказав Донець.

За його словами, серійний Ан-178 буде оснащений новими моторами виробництва Мотор Січ - Д-436ФМ.

Реклама:

Він також зазначив, що у Антонова є твердий контракт з Азербайджаном на виробництво 10 літаків Ан-178, однак вони будуть виготовлені після проведення повного імпортозаміщення російських комплектуючих і випробувань.

"Два тижні тому азербайджанська делегація приїжджала до нас на переговори. Мушу зазначити, що вони професійно підходять до питання, прекрасно орієнтуються в ситуації, розуміючи, що ми не можемо будувати і поставляти машину з російськими комплектуючими. Літак їм потрібен, тому замовник готовий чекати, поки ми закінчимо роботу над імпортозаміщенням", - зазначив Донець.

Раніше повідомлялося, що "Антонов" втратило контроль над фінансовими потоками від авіаперевезень у рамках програми НАТО.

Тепер основний прибуток від цих послуг осідає в двох іноземних посередницьких іноземних компаніях: "Antonov Salis Gmbh" та "Dreamlifts LTD".

У держпідприємтсві відповіли, що задіяли дві іноземні компанії для припинення співпраціу галузі авіаперевезень з російською компанією "Волга-Днепр".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: