Міненерго пропонує вкотре змінити норми споживання газу для населення

Понеділок, 16 липня 2018, 19:40

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує Кабінету міністрів України вкотре змінити норми споживання газу для населення без лічильників.

Проект відповідної постанови є у розпорядженні "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, норматив споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, пропонується закріпити на рівні 5,8 куб. м на місяць на одну людину (з квітня по вересень) і 8,8 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

Для домогосподарств із плитою та без центрального ГВП норматив може бути встановлений на рівні 8,3 куб. м на одну людину (з квітня по вересень) і 13,7 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

Реклама:

У свою чергу норму для домогосподарств, що використовують газову плиту і водонагрівач, Міненерговугілля пропонує закріпити у розмірі 20 куб. м на одну людину (з квітня по вересень) і 25 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

На думку Міненерговугілля, норми споживання газу, що діяли раніше, були заниженими, через що щороку громадяни України безоплатно споживали 383 млн куб. м газу.

Як повідомлялося, наприкінці травня Окружний адміністративний суд Києва відновив дію втричі більшої норми споживання газу для населення без лічильників.

З урахуванням судового вердикту норматив споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, дорівнює 9,8 куб. м/міс. на одну людину (замість 3,3 куб. м тих, що діяли останнім часом); для домогосподарств із плитою та без центрального ГВП - 18,3 куб. м (замість 5,4 куб. м), а з плитою і водонагрівачем - 23,6 куб. м (замість 10,5 куб. м).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!