Торгова війна з Китаєм викликала розпродаж на американському фондовому ринку

Вівторок, 26 червня 2018, 15:38
 

Фондовий ринок США відреагував на плани США обмежити інвестиції Китаю в технологічний сектор найбільшим падінням з початку квітня.

Про це пише Bloomberg.

Індекс S&P 500 на початку торгів у понеділок впав на 2%, пізніше він відіграв частину падіння, завершивши день на негативній оцінці -1,37%. Dow Jones за підсумками торгів - на 1,3%. Індекс Dow Jones Industrial Average завершив торги нижче 200-денної ковзної середньої вперше з червня 2016 року.

Індекс Nasdaq Composite впав на 2,09%. Індекс, що відслідковує динаміку акцій виробників напівпровідників, втратив 3,1%.

Реклама:

Опустилися і акції технологічних компаній. Папери Facebook Inc знизилися на 2,7%, Amazon.com Inc - на 3,1%, Netflix Inc - на 6,5%, а Alphabet Inc - на 2,6%.

Причиною падіння американських індексів стала ескалація торгових суперечностей США з Китаєм.

Напередодні ЗМІ розповіли про плани адміністрації Дональда Трампа ввести нові обмеження щодо Китаю. На цей раз мова про те, щоб заборонити китайським інвесторам купувати американські технологічні компанії, а також посилити контроль щодо експорту американських технологій в Китай.

Глава мінфіну США Стівен Мнучін пізніше уточнив, що обмеження не стосуватимуться виключно Китаю, а поширяться "на всі країни, які намагаються вкрасти наші технології".

Радник глави КНР Сі Цзіньпіна з економічних питань Лю Хе і віце-голова Єврокомісії Юрки Катайнен після зустрічі в понеділок заявили, що протекціоністська політика США може спровокувати глобальну рецесію.

ЄС і Китай також домовилися спільно захищати багатосторонню торговельну систему від загроз, що виходять від Трампа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: