"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США планують обмежити китайські інвестиції — ЗМІ

Понеділок, 25 червня 2018, 19:35
 

Міністерство фінансів США планує посилити контроль над інвестиціями Китаю, що може зробити незворотною перспективу торгової війни Вашингтона і Пекіна.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з цим планом, Білий дім скористається одним з найзначніших правових засобів, щоб оголосити інвестиції КНР в американські компанії, пов'язані з технологіями, в тому числі в області розробки транспортних засобів на нових джерелах енергії, робототехніці і аерокосмічній галузі, загрозою для економічної і національної безпеки , повідомили 8 джерел, знайомих з ситуацією.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін в доповіді, яка повинна бути опублікована 29 червня, запропонує адмініструвати цей закон через Комітет з іноземних інвестицій в США, сказали джерела на умовах анонімності.

Реклама:

Нагадаємо, США підготувало нови мита на товари із Китаю, завивиши про протекціоністську політику Пекіну.

У відповідь Китай підготував перелік заходів у відповідь, що торкнуться біля 40% американського імпорту. Зокрема, мита можуть бути підняті на продукти харчування, автомобілі та літаки.

Торгівельний конфлікт між двома найбільшими економіками світу може стати найбільшим у новітній історії світу.

Раніше повідомлялося, що світову економіку може спіткати рецесія та криза, якщо президент США Дональд Трамп не припинить своєї торговельної політики застосування мит на імпорт товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: