WOG оскаржить штраф АМКУ

П'ятниця, 22 червня 2018, 18:00
 

Компанія WOG буде оскаржити рішення Антимонопольного комітету, який звинуватив її в антиконкурентних діях на ринку роздрібної реалізації скрапленого газу в серпні 2017 року і оштрафував на 14,8 мільйона гривен           

Про це повідомляє enkorr.

"Ми будемо оскаржувати рішення в суді, на жаль, наші аргументи АМКУ не почув", - повідомила прес-служба.

WOG нагадує, що з серпня 2017 ситуація на ринку ЗВГ ускладнилася істотним скороченням поставок з основних регіонів: з Росії - на 50%, від "Белоруснефть" за її контрактом - на 20% через зупинку заводу-постачальника сировини.

Реклама:

"Тому в серпні 2017 ми отримали на 70% менше від запланованого імпортного ресурсу. Ми були змушені зупинити реалізацію на деяких АЗК в зв'язку з відсутністю скрапленого газу", - відзначають в WOG.

Паралельно росли котирування ЗВГ, які за місяць збільшилася на 200 дол/т.

"Ціна виросла на наших АЗК лише на 30%, тоді як вартість закупівель збільшилася на 100%. При тому, що собівартість закупівлі збільшилася вдвічі через скорочення поставок, дефіциту, штучного ажіотажу недобросовісних постачальників і збільшення кількості нелегальних АЗС, які реалізовують скраплений газ", - відзначають в компанії.

WOG підкреслює, що компанія не могла впливати на ринок зрідженого газу в Україні, оскільки його частка на ринку незначна. Компанія реалізує скраплений газ через близько 260 заправних станцій.

"Наша компанія зацікавлена ​​в стабільності ринку і цінової ситуації, так як в зв'язку з ростом цін на скраплений газ, в першу чергу, падають обсяги реалізації", - відзначили в компанії.

Нагадаємо Антимонопольний комітет визнав групу компаній винними в порушенні антимонопольного законодавства при синхронному підвищенні цін на скраплений газ в серпні 2017 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: