Україна втратила 90% ресурсів у Чорному морі — Держрибагентство

Вівторок, 12 червня 2018, 19:50
 

Після анексії Криму Росія захопила до 90% загального об'єму риболовецьких ресурсів України в Чорному морі.

Про це в ефірі "Радіо "Крим.Реалії" заявив заступник глави Державного агентства рибного господарства Андрій Кравченко, коментуючи російські квоти на вилов риби в регіоні.

"До анексії Криму вилов у Чорному морі становив близько 40, до 50 тисяч тонн, але у зв'язку з останніми подіями частина наших промислових господарств залишилися на території Автономної Республіки Крим. Ми втратили в Чорному морі близько 90% промислових запасів - доступ до ресурсів, а також господарств і суден, які залишилися на анексованій території", - підкреслив чиновник.

Замголови Держрибагентства зазначив, що в таких умовах промисел в Азовському морі залишається важливим для України.

Реклама:

"В Азовському морі в 2018 році наші суб'єкти господарювання виловили вже більше 37 тисяч тонн - це досить великий об'єм, який частково забезпечує продовольчу безпеку нашої держави", - підкреслив Кравченко.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Як повідомлялося, Державне агентство рибного господарства оцінює тіньовий ринок риби в Україні в 150 тисяч тонн в рік, або на суму 6 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: