Регулятор просить учасників фондового ринку не користуватися підсанкційним ПЗ

Четвер, 31 травня 2018, 12:02
 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку закликає учасників фондового ринку не використовувати електронні торговельні системи, які опинилися під санкціями.

Про це йдеться в офіційній заяві НКЦПФР.

"Обмежувальні заходи, які запроваджуються рішенням РНБОУ, мають пряму дію, зокрема в частині заборони українським суб’єктам господарювання використовувати у своїй діяльності електронні торговельні системи "ПО Plaza" і "ПО Forts", - заявили в НКЦПФР.

Зазначається, що професійні учасники фондового ринку, які використовують зазначені у рішенні РНБОУ програмні комплекси, повинні припинити їх використання. Ігнорування запроваджених рішенням РНБОУ обмежувальних заходів є правопорушенням.

Реклама:

Комісія актуалізує наявну у неї інформацію про всі програмні комплекси, які використовуються біржами та учасниками біржових торгів на фондовому ринку України.

"Учасники ринку будуть проінформовані про подальші кроки регулятора з цього питання", - йдеться в заяві НКЦПФР.

Нагадаємо, у травні Рада національної безпеки й оборони запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України.

24 травня на сайті Адміністрації президента України з'явились так звані "санкційні списки".

Як повідомлялося, Національний банк ухвалив рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків.

Рекомендуємо почитати: Санкції з відтінком бізнесу: як Україна покарала WebMoney, Курченка та "друзів Путіна"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: