"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР заявив про готовність зайти в капітал Ощадбанку

П'ятниця, 25 травня 2018, 16:20
 

Європейський банк реконструкції та розвитку заявив про готовність розглянути питання входження в капітал українського державного "Ощадбанку".

Про це повідомив президент ЄБРР Сума Чакрабарті на засіданні Національної інвестиційної ради в Києві, передає Укрінформ.

"Зараз правильний час для ЄБРР піти вперед і розглянути придбання передприватизаційної частки в капіталі в Ощадбанку", - сказав Чакрабарті.

Він підкреслив, що це жест доброї волі та віри в Україну.

Реклама:

У листопаді 2016 року ЄБРР та "Ощадбанк" підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким український державний банк отримає підтримку ЄБРР в удосконаленні корпоративного управління.

У квітні 2017 року глава ЄБРР в Східній Європі Франсіс Малиж заявляв, що банк цікавить частка у 10-25% акцій. Зокрема, ЄБРР планує або вивести Ощадбанк на біржу через три-п'ять років, або продати його мажоритарний пакет для профільного інвестора.

У лютому 2018 року директор Представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер заявив, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) прийме рішення про входження в капітал "Ощадбанку" лише після того, як в Україні запрацює закон про державні банки.

Рекомендуємо почитати: Що буде з Ощадбанком, Приватбанком та Укргазбанком до 2022 року. Проект стратегії

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: