Естонський банк, що належить українцям, оскаржив позбавлення ліцензії

П'ятниця, 25 травня 2018, 14:30
 

В Європейському центральному банку у Франкфурті-на-Майні відбулося відкрите слухання спеціальної комісії з перевірки законності рішення ЄЦБ про відкликання банківської ліцензії у естонського Versobank AS.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Відзначається, що підставою для перевірки стало звернення українських акціонерів банку.

Комісія заслухала представників ЄЦБ, і члена правління Versobank Артура Єрмолаєва.

Реклама:

 "На мою думку, вжиті нашим банком заходи щодо посилення боротьби з відмиванням грошових коштів були абсолютно безпрецедентними серед усіх банків прибалтійських держав. Тому рішення ЄЦБ про відкликання ліцензії банку продиктовано більше політичними, ніж юридичними мотивами", - заявив у своєму виступі Артура Єрмолаєва.

Нагадаємо, що раніше, 26 березня 2018 року, ЄЦБ опублікував на своєму сайті рішення про відкликання ліцензії Versobank AS в зв'язку з недостатнім контролем за операціями, пов'язаними з ризиком відмивання грошових коштів. Після публікації у пресі вимоги акціонерів естонського банку спростувати ці звинувачення, рішення було видалено з відкритого доступу.

На даний момент акціонери банку домоглися перевірки рішення ЄЦБ в спеціальній комісії з перегляду рішень (Administrative Board of Review - ABoR).

Вже на стадії підготовки до слухання комісія зобов'язала ЄЦБ розкрити акціонерів банку документи, на підставі яких приймалося рішення про відкликання ліцензії, що раніше ЄЦБ відмовлявся зробити. Очікується, що комісія до кінця літа дійде висновку про те, наскільки обґрунтованим і законним було рішення ЄЦБ про припинення діяльності Versobank.

За офіційною інформацією на сайті Versobank AS його бенефіціарними власниками є українські підприємці Вадим Єрмолаєв і Станіслав Віленський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!