В Україні хочуть заборонити будувати парковки всередині дворів будинків

Вівторок, 3 квітня 2018, 16:30
 

Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства найближчим часом затвердить нові державні будівельні норми, що забороняють облаштування парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів.

Про це повідомив заступник глави відомства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

"У нових ДБН з планування і забудови територій ми пропонуємо заборонити проектування і організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо жителів будинків - створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів", - повідомив він.

За словами чиновника, документ рекомендує розміщувати гаражі та парковки на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків і зон відпочинку місцях житлової забудови.

Реклама:

"Це можуть бути наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку з історичними та центральними районами міст - виключно підземні гаражі", - пояснив Парцхаладзе.

Він додав, що гостьові парковки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал.

 

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує обмежити висотність забудови території в населених пунктах.

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року набуде чинності Закон про реформування сфери паркування транспортних засобів, зміну правил паркування та евакуації.

Детальніше про нововведення рекомендуємо прочитати за посиланням.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: