"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У російської мережі магазинів "Ельдорадо" з’явився новий власник

Четвер, 26 квітня 2018, 13:18
 

Найбільша в Росії мережа магазинів побутової техніки та електроніки "М.Відео" придбала другу за величиною мережу магазинів "Ельдорадо".

Про це пишуть "Ведомости".

Сума угоди становила 45,5 млрд рублів (близько 720 мільйонів доларів) без урахування кредитних зобов'язань "Ельдорадо". На купівлю мережі компанія "М.Відео" залучила свої кошти, а також кредитні, які взяла у банку ВТБ.

Зазначимо, що "Ельдорадо" і "М.Відео" входять до групи "Сафмар" Михайла Гуцерієва. Однак раніше компанії не були об'єднані. У процесі злиття буде створено єдину юридичну особу - це повинно статися до кінця першого кварталу 2019 року.

Реклама:

Обидва бренди при цьому збережуться.

Раніше стало відомо, що "М.Відео" може купити російський бізнес Media Markt. Угода перебуває в стадії переговорів.

Мережа "Ельдорадо" в Україні належить бізнесменові Віктору Поліщуку. У середині 2013 року він як власник Технополісу поглинув конкурента, залишивши основним бренд Ельдорадо. Зараз в мережі більше 150 магазинів.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власникамережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: