Прикордонники розкрили схему незаконного ввезення авто "на євробляхах"

Понеділок, 2 квітня 2018, 16:30
 

Державна прикордонна служба викрила схему незаконного ввезення в країну транспортних засобів з іноземною реєстрацією та їх подальшої легалізації.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Також було встановлено коло осіб, які незаконно взяли на себе повноваження державних органів.

"Чітко з’ясовано механізм здійснення протиправної діяльності, який полягав у незаконному ввезенні в Україну з Польщі автомобілів польської і литовської реєстрації. При цьому використовувалися підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби і митниці про перетин кордону", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Зараз підтверджено незаконне ввезення через пункт пропуску Ягодин 131 транспортного засобу.

Після формування доказової бази на завершальній стадії документування проведені обшуки в приватних господарствах Любомильський району Волинської області, а це - 7 фігурантів справи.

Як результат, повністю підтверджено злочинну діяльність і вилучено ще низку транспортних засобів та велику кількість речей і предметів, які буде використано як докази у суді.

 

Зокрема, під час обшуків виявлено 4 незаконно ввезених транспортних засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів.

Також знайдено окремі елементи відтисків і штампів українською  і польськими мовами, що використовувались для підробки різних документів, підроблені печатки польських нотаріусів, більш ніж 1 тисяча бланків контрольних талонів, понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі, в тому числі і підроблені бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів готовий протягом місяця врегулювати питання автомобілів з іноземною реєстрацією, якщо Верховна Рада делегує їм це право.

Рекомендуємо почитати: У пошуках компромісу. Про що влада домовилася з власниками "євроблях"

Також читайте: Молдавський варіант: як влада пропонує розібратися з "євробляхами"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: