"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Блокування Telegram: заблоковано 5,6 мільйона IP-адрес, месенджер працює

Вівторок, 17 квітня 2018, 14:50
 

З 16 квітня провайдери почали блокувати доступ до серверів Telegram згідно з рішенням Таганського районного суду Москви, але месенджер продовжує роботу.

Як повідомляє TJ, месенджер вирішив обходити обмеження Роскомнадзора за допомогою IP-адрес, пов'язаних з Amazon і Google, завдяки чому продовжував працювати у багатьох користувачів навіть без VPN і проксі-сервісів.

Роскомнадзор почав додавати ці IP-адреси в актуальне вивантаження для операторів, які, відповідно до закону, почали їх блокування. Кількість таких IP-адрес вже перевищила 5,6 мільйона.

Це призвело до перебоїв в роботі багатьох сервісів з найрізноманітніших сфер, які не порушували закон і не перебувають в реєстрі заборонених сайтів.

Реклама:

Крім VPN і проксі-серверів постраждали Viber, онлайн-школа англійської мови Skyeng, стрімінговий сервіс Spotify і соцмережа Одноклассники.

Також недоступні виявилися невеликі інтернет-магазини і кур'єрські служби, які використовували сервери Amazon. Крім того користувачі відчули проблеми з доступом до деяких онлайн-ігор - Guild Wars 2, Vainglory, Guns of Boom.

Збій торкнувся і Microsoft Office 365, оновлень Windows і онлайн-платформи Xbox.

При цьому сам Telegram, судячи з відгуків російських користувачів, продовжує (принаймні частково) працювати без засобів обходу блокувань.

Згідно з даними TGStat.ru, в день блокування Telegram число переглядів в 40 тис російськомовних каналах сумарно зросло на 30 млн. Це приблизно на 17% більше, ніж в середньому.

 

Сумарний приріст підписників по всіх каналах становив 270 тис.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за відмову передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

16 квітня 2018 року Російські провайдери в понеділок, 16 квітня, почали блокувати месенджер Telegram на території Росії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: