"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Платіжний баланс в лютому вийшов "в плюс"

Субота, 31 березня 2018, 15:00
 

Платіжний баланс України в лютому 2018 року зведено з профіцитом 252 мільйони доларів, тоді як місяцем раніше було зафіксовано дефіцит 449 мільйонів доларів.

Відповідні попередні дані оприлюднено на офіційному сайті Національного банку.

За два місяці поточного року дефіцит платіжного балансу становив 197 млн доларів, що на 13,97% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

За даними центробанку, профіцит поточного рахунку в лютому порівняно із січнем впав у 13,2 рази і становив 9 млн доларів. Загалом за перші два місяці 2018 року профіцит поточного рахунку становив 128 млн доларів, що на 15,79% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Реклама:

НБУ при цьому відзначає в лютому погіршення показників експорту низки товарних груп, попри збереження сприятливої цінової кон'юнктури для чорних металів, руд та зернових.

За даними центробанку, відповідна динаміка була зумовлена уповільненням зростання обсягів виробництва в окремих галузях та ускладненням транспортних перевезень через несприятливі погодні умови.

У свою чергу імпорт продовжував зростати, переважно за рахунок енергоносіїв та продукції хімічної промисловості.

Надходження за фінансовим рахунком у лютому становили 243 млн доларів проти 568 млн доларів відпливу місяцем раніше. За даними НБУ, приплив коштів пов'язаний з активізацією купівлі нерезидентами державних гривневих боргових цінних паперів.

Чисті надходження прямих іноземних інвестицій в лютому становили 111 млн доларів і були повністю спрямовані до реального сектору економіки у формі збільшення акціонерного капіталу.

Відплив за фінансовим рахунком у січні-лютому становив 325 млн доларів, що на 15,8% менше, ніж за аналогічний період 2017 року, чистий приплив ПІІ - 191 млн доларів, або на 32,5% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: