"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У криптовалюту Telegram залучили 850 мільйонів доларів

П'ятниця, 30 березня 2018, 12:12
 

Компанії TON Issuer і Telegram Group, якими керують брати Павло та Микола Дуровb, відзвітували про залучення 850 мільйонів доларів на другому етапі ICO (первинне розміщення токенів).

Відповідне повідомлення, пишуть "Ведомости", було подано до Комісії з цінних паперів і бірж США.

Засоби залучалися на розвиток месенджера Telegram і його блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON), випливає з документів.

У другому раунді ICO брали участь 94 інвестора, дані про яких не розкриваються. Мінімальна сума інвестицій становила 1 мільйон доларів.

Реклама:

Таким чином, на створення блокчейн-платформи TON c криптовалютою Gram зібрано 1,7 мільярда доларів.

Інвестор, чий фонд брав участь у другому етапі ICO, розповів, що Telegram планує до кінця року провести і третій раунд інвестицій, але його терміни поки невідомі.

"Ажіотажного попиту як на передпродажу, так і на новому етапі не було", - відзначають два співрозмовника, чиї фонди інвестували в Telegram.

На етапі попереднього продажу два джерела стверджували, що Telegram отримав заявки на 3,8 млрд доларів. Втім, і зараз попит був високим, каже один з інвесторів другого раунду.

Перший етап ICO Telegram проводив з кінця січня до середини лютого. Тоді, як випливає з документів, спрямованих Дуровим в SEC, вдалося залучити 850 мільйонів доларів від 81 інвестора.

Як повідомлялося, одним з інвесторів став Роман Абрамович. За даними джерел видання, бізнесмен міг вкласти в Telegram близько 300 мільйонів доларів.

Про інвестиції в проекти Дурових, публічно оголошували засновник і гендиректор QIWI Сергій Солонін, а також співзасновник "Вімм-Білль-Данна" Давид Якобашвілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: