Абрамович інвестував в Telegram 300 мільйонів доларів - росЗМІ

Субота, 17 лютого 2018, 10:45
 

Російський мільярдер Роман Абрамович став одним з інвесторів месенджера Telegram, вклавши в його розвиток до 300 мільйонів доларів. 

Про це пише російське видання "Ведомости" з посиланням на два джерела, знайомі з менеджерами підприємця, і людину, знайому з великими учасниками ICO.

"Останній чув, що Абрамович міг вкласти у месенджер 300 мільйонів доларів. Два інших співрозмовника зазначають, що Абрамович був одним з перших росіян, які отримали право інвестувати у компанії Дурових", - зазначають "Ведомости".

Про залучення 850 мільйонів від 81 інвестора повідомив сам засновник месенджера Telegram Павло Дуров, який відзвітував про це перед Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC). 

Реклама:

У звіті фігурують дві компанії, зареєстровані на Британських Віргінських островах, - Telegram Group Inc. і TON Issuer Inc, якими керують Павло і Микола Дуров. 

Залучені 850 млн доларів не будуть витрачені на винагороду братам Дуровим, оскільки гроші потрібні на розвиток нової блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON) з власною криптовалютою і месенджера Telegram. Перший платіж від інвесторів надійшов 29 січня 2018 року. 

У звіті для SEC Дуров не назвав своїх інвесторів, однак про інвестиції деякі з них повідомили самі, або ж це зробили їхні знайомі. Так, 16 лютого співзасновник Qiwi Сергій Солонін розповів, що вклав у Telegram 17 млн доларів, а співзасновник "Вімм-білль-данна" Давид Якобашвілі повідомив "Ведомостям" про інвестиції у сумі 10 млн доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: