В Ісландії вкрали 600 комп'ютерів для "видобутку" біткоїнів

Субота, 3 березня 2018, 16:25
 

Близько 600 комп'ютерів, що використовуються для "видобування" біткоїнів та інших криптовалют, були викрадені з центрів обробки даних в Ісландії.

Про це повідомляє The Associated Press.

За словами поліції, це найбільша серія крадіжок, яка коли-небудь існувала в країні. Потужні комп'ютери, які поки не знайшли, коштують майже 2 мільйони доларів.

Три з чотирьох крадіжок сталися в грудні, а четверта - у січні, але влада не оприлюднювала цю інформацію раніше, сподіваючись знайти злодіїв.

Реклама:

"Це величезна крадіжка в масштабах, яких тут раніше не бачили. Все вказує на те, що це дуже організована злочинна група", - сказав Олафур Хельгі К'яртенсон, комендант поліції на південно-західному півострові Рейк'янес, де відбулися два крадіжки.

Правоохоронці затримали близько 11 осіб, включаючи охоронця дата-центру. Суддя окружного суду Рейк'янеса ухвалив рішення про те, щоб двоє людей залишалися під вартою.

Поліція стежить за споживанням електроенергії по всій країні, сподіваючись, що злодії викажуть себе, якщо почнуть майнити криптовалюту.

Влада цього тижня закликала місцевих інтернет-провайдерів, електричні компанії та власників складських приміщень повідомляти про будь-які незвичні зміни у споживанні електроенергії.

Нагадаємо, майнінг біткоїнів в Ісландії увійшов в стадію експоненціального зростання, і на цю діяльність йде все більше і більше енергетичних ресурсів країни.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: