Майнінг може призвести до дефіциту електрики в Ісландії

Вівторок, 13 лютого 2018, 11:12

Майнінг біткоїнів в Ісландії увійшов в стадію експоненціального зростання, і на цю діяльність йде все більше і більше енергетичних ресурсів країни.

Про це заявив директор з розвитку бізнесу місцевої енергетичної компанії Hitaveita Sudurnesja Йоханн Снорри Сігурбергссон, передає "Інтерфакс-Україна".

За його прогнозом, цього року споживання електроенергії центрами майнінгу подвоїться і становитиме близько 100 МВт, пише Japan Times. Це більше, ніж споживає все населення острова, що становить всього близько 340 тис. осіб.

В останні роки в країні відкривається все більше центрів з переробки інформації, власників яких приваблює екологічно чиста репутація країни. Майже 100% електроенергії Ісландії надходить з поновлюваних джерел.

Реклама:

"Зараз ми бачимо, я б сказав, експоненціальне зростання в тому, що стосується споживання електроенергії центрами з переробки інформації", - сказав Сігурбергссон в інтерв'ю BBC.

За його оцінками, в 2018 році цим центрам знадобиться 840 гВт.г електроенергії для комп'ютерів і систем охолодження. Все населення країни споживає близько 700 гВт.г.

"Я не думаю, що цей процес незабаром сповільниться, - зазначає Сігурбергссон. - Мені постійно дзвонять, або просто сюди приїжджають потенційні інвестори і представники компаній, які збираються відкрити такі центри". "Якщо всі ці проекти будуть реалізовані, у нас не вистачить електроенергії", - сказав він.

В цьому році в Ісландії почне роботу проект Moonlite - це великий центр обробки інформації, де можна займатися майнінгом різних криптовалют. На першій стадії йому знадобиться 15 МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: