НБУ відмовив білорусам в придбанні української "дочки" Сбербанку

Вівторок, 27 березня 2018, 14:30
 

Комітет Національного банку ухвалив рішення відмовити в придбанні через АТ "Парітетбанк" (Білорусь) істотної участі в ПАТ "Сбербанк" (Київ) в розмірі 100% його статутного капіталу.

Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.

"НБУ відмовив в узгодженні істотної участі в ПАТ "Сбербанк" акціонерному товариству "Парітетбанк" у зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України", - йдеться в повідомленні.

НБУ вже повідомив заявника про своє рішення, а також обговорив з новим керівництвом ПАТ "Сбербанк" питання подальшої стратегії фінустанови.

Реклама:

Як повідомлялося, пакет документів на узгодження цієї угоди подало управління справами президента Білорусі 22 грудня 2017 року.

Нагадаємо, Сбербанк наприкінці березня 2017 року оголосив про продаж 100% акцій української "дочки".

Сбербанк хотіли придбати бізнесмен Григорій Гусельников і син російського бізнесмена Михайла Гуцерієва Саїд однак НБУ відмовив їм в покупці.

Інтерес до покупки виявляв і білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, компанія якого - VP Capital - на початку липня подала в НБУ заявку на придбання українського Сбербанку, але в кінці того ж місяця відкликала.

"Парітетбанк" - 15-й банк Білорусі за розміром активів, заснований в 1991 році. Основним акціонером є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш ніж 2500 приватним особам.

Мережа банку включає 25 відділень, розташованих по всій території республіки.

Рекомендуємо почитати: Вхід — рубль, вихід — два: чому Сбербанку буде складно піти з України

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: